Free cookie consent management tool by TermsFeed Anlæg af spejlbassin | Pris for professionelt anlagt spejlbassin

Anlæg af spejlbassin

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på en gartner pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit haveprojekt

Beregn prisen her

Et spejlbassin i haven, kan være et særdeles dekorativt element, der kan udformes på mange forskellige og kunstneriske måder.

Blandt andet kan man vælge at placere trædesten eller måske en skulptur i sit spejlbassin, som vil blive reflekteret af vandspejlet.

Et spejlbassin tilfører altså haven eller gårdhaven en ekstra og ofte mere kunstnerisk dimension.

Hvad er et spejlbassin

Et spejlbassin er en form for havebassin, der ikke indeholder plante- eller dyreliv. Som vandelement i haven egner det sig særligt til gårdhaver og haver, der hører til moderne bebyggelser.

Et spejlbassin kan dog også bygges ved hjælp af mere varme og organisk udseende byggematerialer, så det også egner sig godt til klassiske eller romantiske haver.

Et spejlbassin er typisk ikke særligt dybt (oftest mellem ca. 15 og 40 cm dybt) og reflekterer himlen, træerne omkring spejlbassinet eller andre genstande og konstruktioner i nærheden.

Et spejlbassin kan støbes eller bygges på stedet eller være formstøbt på forhånden.

Placeringen af et spejlbassin

Et spejlbassin kan placeres langt de fleste steder i haven. Spejlbassinets effekt er særligt virkningsfuld, hvis man placerer det direkte i græsplænen, og især hvis plænen og spejlbassinets kant ligger i samme niveau.

Når man vælger en placering til sit nye spejlbassin, bør man dog tage vedligeholdelsen med i sine betragtninger. Vælger man at placere spejlbassinet midt i en græsplæne, vil det betyde at man skal afskærme bassinet, når man slår græs, eller rense spejlbassinet for græsafklip efterfølgende.

Et spejlbassin bør ligeledes også kun placeres direkte under løvfældende træer, hvis man er indforstået med at skulle rense bassinet forholdsvist tit.

Sådan anlægges et spejlbassin

Et spejlbassin kan støbes eller bygges direkte i jorden eller i plænen. Man kan også købe færdigstøbte spejlbassiner, der placeres direkt på eller i jorden.

Færdigstøbte bassiner fås i mange forskellige materialer, herunder plastik, zink, og beton.

Effekten ved et spejlbassin opstår ofte ved at male bunden sort eller belægge bunden med et mørkt materiale.

Nogle vil være i stand til at anlægge et spejlbassin i haven selv, men hvis man har med større bassiner at gøre, vil det være tilrådeligt at antage en anlægsgartner til at udføre opgaven.

Større spejlbassiner er omfattende og meget besværlige at anlægge, og når man har med store mængder vand at gøre, er det vigtigt at være fuldstændigt sikker på, at arbejdet er udført på den rigtige måde - ellers risikerer man vandskader på hus og have.

Du kan finde flere artikler om vand i haven her.

Beregn en pris på anlæg af spejlbassin i haven

Vil du gerne vide, hvad et nyt spejlbassin i din have ville koste? Med vores online prisberegner kan du beregne en vejledende pris på dit ideelle spejlbassin eller sammenligne priser på de forskellige spejlbassin-typer.

Brugen af prisberegneren er helt gratis og fuldstændigt uforpligtende - du indtaster ganske enkelt dine ønsker og dine kontaktoplysninger, og så modtager du din vejledende pris pr. mail.

Du kan læse en grundig vejledning til prisberegneren og vores samlede service her.

gartnerpris.dk