Free cookie consent management tool by TermsFeed Forberedelse inden mødet med gartneren - vejledning

Forbered dig inden mødet med gartneren

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på en gartner pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit haveprojekt

Beregn prisen her

Når du skal mødes med en anlægsgartner, kan det være en nyttigt at forberede sig før mødet.

Vi har sammensat en liste over ting, som du/I med fordel kan drøfte/få afklaret, inden gartneren kommer forbi. Det vil gøre samtalen med gartneren effektiv og enkel og forhåbentligt sikre at mødet er både en god oplevelse og udbytterigt.

Spørgsmål du kan stille dig selv

 1. Hvilken type have vil du gerne have?
  Plads til leg, prydhave, køkkenhave eller en kombination? Overvej gerne, hvordan du/I kommer til at bruge haven fremadrettet. Er der behov for store plænearealer til spil, leg og fester, eller vil du gerne have anlagt en masse bede til blomster ol., som du kan nyde hele sommeren igennem. Det vil oftest være muligt at få præcist den slags have, man drømmer om, så længe man selv har et klart billede at formidle videre til anlægsgartneren.
 2. Hvor meget tid vil du bruge på at vedligeholde haven i fremtiden?
  Er du en person, der nyder havearbejde og finder det afstressende, eller vil du helst nøjes med at skulle gå en tur med plæneklipperen og klippe et par buske en gang imellem? Tiden, du er villig til at lægge i det daglige havearbejde, er oftest afgørende for, hvilke typer planter og bede, du skal anlægge.
 3. Er der særlige planter, træer eller anlæg, som du drømmer om?
  En have kan i visse tilfælde bedst anlægges “rundt om” særlige elementer. Dette er særligt tilfældet, hvis du ønsker at anlægge vand i haven, en terrasse, et lysthus eller lignende elementer, men også ved træplantning og anlæg af bede.
 4. Er der nogle elementer ved den gamle have, du gerne vil bevare?
  Når man vil have anlagte en ny have, er det ikke sikkert, at der ikke er elementer i den gamle have, man gerne vil bevare. Det er nyttigt for processen at have klarhed over dette, så du kan udpege elementer for anlægsgartneren, som skal inkorporeres i den nye haveplan.
 5. Vil du på samme tid gerne have anlagt en terrasse?
  Anlægget af en ny have indebærer i visse tilfælde også anlægget af en ny terrasse. Tag en snak med anlægsgartneren om, hvorvidt han er i stand til at hjælpe dig med dette også. Du kan desuden med fordel beregne en vejledende pris på Terrassepris.dk for at få indblik i prisniveauet.

Du kan med fordel selv tegne en løs skitse over dine ønsker eller finde billedeksempler på internettet, hvis du allerede har en klar idé om, hvordan du ønsker din have indrettet.

Alternativt kan du udnytte chancen for at lade dig inspirere af gartnerens viden og erfaring til mødet.

Når du har truffet aftale med en gartner, er det en god idé at få det på skrift. Til dette formål har vi samlet en række nyttige dokumenter, som kan være behjælpelige.

God fornøjelse med dit kommende Gartner-besøg!

gartnerpris.dk