Free cookie consent management tool by TermsFeed Levende hegn i pil, busk, hækplante | Beregn en pris på 2 min.

Levende hegn - beregn din pris her

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på en gartner pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit haveprojekt

Beregn prisen her

Et levende hegn er en fleksibel og enkel måde at afskærme huset og haven fra vind, vejr og nysgerrige blikke.

Et levende hegn kan plantes i flere forskellige højder og med flere forskellige hovedformål, men man bør dog altid være opmærksom på at overholde hegnsloven.

Med vores online prisberegner kan du beregne en vejledende pris på et levende hegn anlagt af en anlægsgartner. Når man får plantet et levende hegn af en anlægsgartner, kan man være sikker på, at alt foregår efter forskrifterne.

Sådan plantes levende hegn

Hvordan et levende hegn plantes afhænger ofte af ejendommen, af plantearten og af dine ønsker. Overordnet set indebærer plantningen af levende hegn følgende opgaver:

  • Planlægningen udføres med hensyntagen til hegnsloven, buskplantens eller pilens behov og krav til voksested, lys- og jordbundsforhold og pladskrav. Et levende hegn er kun smukt, når det trives. Planter du det levende hegn selv, så søg råd og vejledning på en planteskole eller i et havecenter.
  • En rende graves efter afmærkning med rettesnore (ved buskplanter) eller jorden løsnes i et spadestiks dybde langs rettesnoren (ved levende pilehegn).
  • Buske plantes i jorden/pil plantes og flettes.
  • Jord påfyldes og/eller komprimeres let.
  • Der vandes grundigt.

Det er vigtigt at jord-, plads-, lysforhold og fremgangsmåde passer til den type levende hegn, man ønsker.

Når et levende hegn er plantet, har det behov for pleje i det næste stykke tid. Man vil modtage klare instrukser om pleje fra sin anlægsgartner efter beplantningen er gennemført.

Sådan beregner du en pris på levende hegn

Du kan beregne en pris på etablering af levende hegn med prisberegneren øverst på siden. Sådan gør du:

  1. Vælg ‘Levende hegn og buske’ i beregneren.
  2. Herefter vælger du, hvilken type levende hegn du ønsker og højden på hegnet.
  3. Du indtaster så, hvor mange meter levende hegn du ønsker.
  4. Tryk ‘Beregn prisen’, og indtast dine kontaktoplysninger.

Herefter vil du modtage din vejledende pris pr. mail. Prisen er en vurdering af prisniveauet og altså ikke det samme som et tilbud eller en endelig pris.

Levende hegn i pil

Levende hegn i pil plantes og flettes på samme tid. Der findes forskellige flettemetoder at vælge imellem, men den mest almindelige er den, der hedder ‘belgisk hegn’.

Her flettes pilene på skrå, så selve mønstret er sammensat af “diamanter”. Mønstret i hegnet vil blive ved med at være tydeligt i lang tid, men vedligeholder man ikke det levende pilehegn, vil hegnet med tiden gro til.

Et levende hegn i pil bygges op ved hjælp af frisk pil, og der går ca. 10 stk. friske pil til en meter hegn. Pilene sættes typisk, så de når 30-35 cm ned i jorden.

Levende hegn i busk- eller hækplante

Man kan plante et levende hegn i mange forskellige typer buskplante. Når man vælger en buskplante, er det nyttigt at se på de andre levende hegn i nabolaget for at få indblik i, hvilke arter der særligt egner sig til jorden og forholdene på egnen.

Når man vælger en buskplante til sit levende hegn, vil man typisk komme til at vælge imellem at få plantet en klippet hæk eller en uklippet hæk.

Velegnede busk- eller hækplanter til en klippet hæk inkluderer liguster, avnsbøg, bøg, lærk, naur og tjørn. En klippet hæk skal typisk klippes mindst et par gange om året.

Blandt de velegnede arter til en uklippet hæk finder man blomstrende buskplanter som rododendron og syren, stedsegrønne og bærbærende hæk- og buskplanter.

Når man overvejer at plante en uklippet hæk, bør man dog tage højde for naboskel og offentlige fortov og veje (i henhold til hegnsloven). Det er sjældent en god idé at plante en uklippet hæk et sted, der ligger tæt på andres eller offentlige ejendomme og veje.

Få et gratis møde med en anlægsgartner om dit levende hegn

Når du beregner en vejledende pris på et levende hegn med vores prisberegner, tilbyder vi, som en ekstra gratis service til vores brugere, at arrangere et gratis og uforpligtende møde med en lokal anlægsgartner.

Vi tilbyder dette for at sikre, at du får den bedst mulige start på dit haveprojekt.

Dit gratis møde vil finde sted hjemme hos dig, hvor anlægsgartneren vil bese din have og din grund, give dig kyndig vejledning om dine muligheder og sammensætte en endelig pris/et tilbud på dit nye levende hegn.

Ved at sige ja til dit gratis møde forpligter du dig selvfølgelig ikke til at tage imod gartnerens tilbud efterfølgende. Dit møde med gartneren er fuldstændigt uforpligtende.

Du kan læse mere om Gartnerpris.dk og vores samlede gratis service her.

gartnerpris.dk