Free cookie consent management tool by TermsFeed Træbeskæring - priser | Beregn prisen på beskæring online nu

Træbeskæring - priser

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på en gartner pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit haveprojekt

Beregn prisen her

Beskæring af træer er sikrest udført, når man har den rette kunnen, viden og teknik. Derfor er det også bedst at antage en gartner til opgaven. Beskærer man et træ med den forkerte teknik eller på det forkerte sted, risikerer man nemlig, at træet går ud eller får en uhensigtsmæssig form.

Der er tre hovedgrunde til at beskære et træ:

  • For at fjerne døde, syge eller beskadigede grene
  • For at “forme træet” eller tynde ud i træets krone
  • For at pirre træet til at sætte flere skud og dermed flere blomster eller frugter

Vil du gerne vide, hvad en træbeskæring koster? Brug vores online prisberegner, og få en pris på beskæringen af dine løv- eller frugttræer pr. mail med det samme.

Sådan beregner du en pris på træbeskæring

  1. Start med at vælge 'Træer og stubbe' i prisberegneren øverst på siden.
  2. Vælg nu ‘Træbeskæring’.
  3. Angiv, om der er tale om frugttræer eller om løv- og nåletræer, og vælg træets størrelse.
  4. Indtast, hvor mange træer der skal beskæres.
  5. Klik på ‘Beregn prisen’, og indtast dine kontaktoplysninger.
  6. Du modtager nu din vejledende pris pr. mail.

Om beskæring af træer

Når man skærer et skud eller en gren af et træ, er træets naturlige reaktion at sende mest mulig plantesaft til det blottede sted. Træet reagerer faktisk på beskæringen på nær samme måde, som når et menneske bliver såret. Træet vil forsøge hurtigst muligt at hele sig selv, og med i kølvandet kommer spiringen af nye skud.

Det er denne mekanisme, der gør det muligt at beskære et træ, så det sætter mere frugt eller flere blomster.

Beskæring af frugttræer udføres typisk om vinteren, men alle stenfrugttræerne bør beskæres umiddelbart efter høsten for at opnå det bedste resultat. Æble- og pæretræer beskæres typisk i januar.

Beskæringen af prydtræer som løn, ahorn og birk skal også udføres tidligt (i november eller december) - på denne måde undgår man blødning fra sårene.

Når man beskærer nåle- eller løvtræer så er det ofte for udseendets eller for sikkerhedens skyld. Man beskærer ofte gamle træer for at fjerne døde grene, der er i fare for at falde ned selv eller for at destabilisere kronen. Med den kronestabilisering som følger med en træbeskæring af et gammelt træ, kan man sikre sig at træet bliver ved med at være flot og sundt i fremtiden.

Derudover kan man beskære et træ for at give den en særlig form eller udseende, eller for at tynde ud i en tæt og tung trækrone - her er det vigtigt at anvende den rette teknik, ellers risikerer man, at resultatet ikke bliver godt.

Træbeskæring er specialiseret arbejde og bør kun udføres af personer med den fornødne viden og erfaring - eksempelvis en gartner. Hvis du ikke selv har erfaring med træbeskæring, så er det ikke en god idé at forsøge selv - du risikerer at træet bliver sygt eller dør, hvis beskæringen udføres forkert.

gartnerpris.dk