Free cookie consent management tool by TermsFeed Anlæg af bede | Priser på haveanlæg og anlæg af bede online

Anlæg af bede - find din pris her

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på en gartner pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit haveprojekt

Beregn prisen her

At anlægge et bed er blandt de haveprojekter, der kræver mest viden og kunnen. Derfor vælger mange også at få professionel hjælp, når de skal anlægge store eller krævende bede.

Når man anlægger et bed, bør man altid tage højde for jordforhold, planternes behov for vand, næring og lys, planternes modstandskraft mod vind og vejr og meget mere.

Et godt bed af bør planlægges, før det anlægges.

Med vores samlede gratis online og offline service kan du hurtigt komme godt videre med dit haveprojekt.

Med vores online prisberegner kan du beregne vejledende priser på staudebede (bede med tilbagevendende blomster/planter) og rosenbede.

Som en yderligere service til vores brugere tilbyder vi desuden at arrangere et gratis og uforpligtende møde med en lokal anlægsgartner - på den måde sikrer vi os, at du kommer godt i gang med dit haveprojekt.

Sådan beregner du en pris på anlæg af nye bede

  1. Vælg kategorien ‘Anlæg (haver, bede og græsplæner)’.
  2. Vælg herefter ‘Anlæg af bede’.
  3. Vælg,hvilken type bed du ønsker at beregne en pris på.
  4. Indtast, hvor mange m2 dit bed skal være (eksempelvis et bed der er ca. 1 meter i bredde og ca. 5 meter i længde = 5 m2).
  5. Tryk ‘Beregn prisen’, og indtast dine kontaktoplysninger.

Du vil med det samme herefter modtage din vejledende pris pr. e-mail.

Om rosenbede

Når man skal anlægge et rosenbed, er det godt at have en masse viden om de forskellige arter. Har man ikke denne viden selv, er det nyttigt at søge professionel hjælp hos en anlægsgartner eller eventuelt på en planteskole eller i et havecenter.

Roser trives bedst, når jorden er god og sund - en tommelfingerregel er, at jorden bør være den slags jord, hvor man finder regnorme.

Det er bedst at forberede jorden, før man planter et rosenbed - eller eventuelt at udskifte jorden for at opnå den ideelle trivsel for roserne. Planter man nye roser i et gammelt rosenbed uden at skifte jorden, kan man opleve det, der kaldes “rosentræthed”. Rosentræthed opstår typisk, når roser har udpint jorden igennem en årrække - så bliver rosenplantet mindre og mere ranglet.

Roser bør plantes dybt for at kunne modstå frostvejr om vinteren, og de bør plantes i veldrænet jord, og på et areal, hvor der er god plads til rødderne.

Om staudebede

Stauder er blivende blomster. Det vil sige, at denne type blomster er i stand til at overvintre og blomstre igen år efter år.

Når man vil anlægge et staudebed, har man en masse forskellige arter at vælge imellem. Det, man særligt bør være opmærksom på, er blandt andet:

  • At forskellige stauder trives forskellige steder. Nogle foretrækker skygge og andre sol.
  • At for mange farver i samme bed nemt bliver for overvældende - vælg stauder som kan kombineres uden at farvekontrasterne bliver for voldsomme.
  • At nogle stauder blomstrer på én tid af året og andre på en anden tid - vælg gerne stauder, der kan afløse hinanden i blomstring, så du har mest muligt glæde af dit bed året rundt.
  • Forskellige stauder har forskellige højder - sæt gerne de højeste bagerst i bedet, så du får fuldt udbytte at alle blomsterne.
  • Det er ofte godt at anlægge en god, solid kant om et staudebed for at afmærke bedet. Det er nyttigt, hvis man har en have med megen aktivitet og risiko for, at nogen eller noget kan komme til at beskadige staudebedet.

Når man anlægger et staudebed, er det en god idé at søge råd hos en anlægsgartner eller en anden kyndig person, som kan hjælpe med det nye bed. Sådan sikrer man sig bedst et flot og sundt staudebed.

Om Rhododendronbede

Rhododendron er en slægt af små træer og buske, som både kan fås som stedsegrønne planter og stauder.

Et rhododendronbed bør anlægges i halvskygge - mange arter kan ikke tåle direkte sol hele dagen lang. Det er hertil vigtigt ikke at placere bedet under store træer, der suger næring og væde ud af jorden.

Et rhododendronbed skal anlægges i sur jord, og der bør også plantes andre planter i bedet. Her er det naturligvis vigtigt at vælge planter, som trives i sur jord, hvilket ikke alle planter gør. Typisk vil man derfor vælge at anlægge et surbundsbed frem for at plante rhododendron direkte i havens jord.

Et rhododendronbed anses af mange for at være et svært bed at vedligeholde, men med kyndig vejledning og hjælp fra en gartner, behøver det hverken være besværligt eller krævende.

Du kan læse her, hvordan du får et gratis og uforpligtende tilbud på staudebed eller et andet bed fra en anlægsgartner.

gartnerpris.dk