Free cookie consent management tool by TermsFeed Ny baghave | Beregn prisen på anlæg af en ny baghave online

Anlæg af baghave

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på en gartner pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit haveprojekt

Beregn prisen her

Baghaven er en forlængelse af huset. En smuk og velindrettet baghave kan øge husets værdi og gøre det lettere at sælge.

Har man en tilgroet, dårligt indrettet baghave, som hverken indbyder til aktivitet eller ophold, er det derfor ikke så mærkeligt, at man drømmer om at anlægge ny baghave. Denne drøm kan du finde inspiration til her.

Baghavens elementer

Baghaven består sjældent bare af en græsplæne og nogle bede. I de fleste tilfælde indeholder en baghave flere elementer, som skaber liv og aktivitet, eller som gør det muligt for husets beboere at udnytte haven til fulde:

 • Ophold i baghaven: Baghaven indeholder ofte områder, hvor man kan opholde sig - enten flere sammen eller alene, eksempelvis en terrasse, en bænk eller lignende. Sociale aktiviteter finder ofte sted i disse områder.
 • Større areal til fysiske aktiviteter: Plænen er ikke alene det billigste og mest “fyldige” element i baghaven - det er ofte her, hvor de mere livlige og fysiske aktiviteter finder sted. Dette element er vigtigt, hvis man ønsker at have plads til boldspil og andre havespil.
 • Dyreliv i haven: Fuglehuse, foderbræt og måske en havedam med fisk er blandt måderne, hvorpå man tiltrækker et rigt dyreliv i haven. Dyr i haven kan bliver et sjovt og fredsskabende element i baghaven.
 • Vand i haven: Der er flere muligheder for at føre vandelementet ind i baghaven. Man kan anlægge både større og mindre damme, damme til fisk eller et spejlbassin. Vand tiltrækker dyreliv og giver en ekstra dimension af fred i større haver.
 • Legeområde i haven: Når man har børn, har man ofte et eller flere legeområder i haven. Måske består dette udelukkende af et gyngestativ eller et legehus, men mange ser en fordel i at dedikere et lidt større område til børnene og deres lege.
 • Køkkenhave og frugttræer: Mange vælger at supplere indkøbene med sunde hjemmedyrkede frugter og grøntsager samtidig med at tilføje en sund aktivitet til hverdagen.

Når man planlægger at anlægge en ny baghave, er det nyttigt at overveje, hvilke elementer der særligt appellerer til dine og din families ønsker og behov.

I planlægningsfasen er det nemlig nemmere at indrette resten af haven omkring de vigtigste elementer end at skulle finde den rette plads til dem hen ad vejen.

Lav en haveplan, før du begynder at grave

Når man anlægger en ny have, begynder man i de fleste tilfælde ikke bare at grave. For at få den smukkeste og bedst indrettede baghave, bør man vælge at lave en haveplan.

En haveplan udført af en anlægsgartner eller en havearkitekt er selvfølgelig detaljeret og nøje planlagt, men ønsker man at gøre det selv, kan man komme langt med et stykke papir, en blyant og nogle farver.

Når man laver en haveplan, tegner man en tegning eller skitse af haven set fra fugleperspektiv. Brug farver for at få overblik over, hvordan det vil se ud, når man placerer visse plantetyper ved siden af hinanden.

Haveplanen over din nye baghave vil blandt andet komme dig til gode, når arbejdet skal udføres, da du så har en helt klar plan at forholde sig til. Haveplanen vil dog også være et nyttigt redskab i idéfasen, da du vil kunne visualisere din nye have og få forskellige ideer ned på papiret.

Den nemme baghave

Der findes mange forskellige stile og tilgange til at indrette sin baghave. Nogle ønsker en minimalistisk have, og nogle hælder lidt mere til det romantiske præg.

Du kan finde flere artikler om haveindretning her.

De fleste er dog enige om, at jo nemmere haven er at holde, desto bedre er det.

Man kan godt anlægge en forholdsvis nem have, uden at skulle give køb på alle sine ønsker og drømme. Her er et par ideer til, hvordan man anlægger en have, der er nem at holde:

 • Anlæg kun mindre græsarealer - noget af det, der tager tid, når man vedligeholder haven, er at slå græs. Græs skal nemlig slås forholdsvis tit (ca. 20-25 gange om året).
 • Undgå bare områder - små ukrudtsplanter skyder hurtigt op og er nemme at få øje på i den sorte jord. Hvis du vil undgå at luge ud så tit, kan du dække bunden i bedene med træflis, der stjæler lyset og modvirker at nyt ukrudt spirer (husk at fjerne alle rester at gamle ukrudtsplanter, før du lægger fliset).
 • Anlæg mindre bede - de er nemmere at overskue, når der skal luges.
 • Læg kantfliser omkring græsplænen - så bliver den lettere at slå.
 • Anlæg bede med bunddækkende planter - så behøver du kun meget sjældent at luge. Blandt bunddækkende planter finder man blandt andet løvefod, hosta og kæmpe stenbræk.

Hvis man ønsker at få anlagt en nem have, men ikke føler sig sikker mht. viden og fremgangsmåde, kan det være nyttigt at få hjælp af en havekonsulent, en havearkitekt eller en anlægsgartner. Man kan også vælge at spørge om råd og vejledning i havecentret eller planteskolen.

Beregn en pris på en ny baghave

Er du blandt de mange, der drømmer om at få anlagt ny baghave, men ikke har overblik over, hvor meget det kan koste?

Med vores prisberegner øverst på siden kan du beregne en vejledende pris på en ny baghave planlagt og anlagt af en anlægsgartner.

For at sikre den bedste vejledning og de bedste muligheder for at få realiseret drømmen om en ny baghave, tilbyder vi som en yderligere gratis service at arrangere et gratis og uforpligtende møde med en anlægsgartner.

Til mødet, som finder sted hjemme hos dig, vil du få kyndig vejledning og svar på dine spørgsmål samt et tilbud/en endelig pris på din nye baghave. Du er naturligvis på ingen måde forpligtet til at tage imod dette tilbud efterfølgende.

Læs mere om Gartnerpris.dk og vores gratis service til brugerne her.

gartnerpris.dk