Free cookie consent management tool by TermsFeed Frugttræer i haven | Beregn en pris på plantning af frugttræer

Frugttræer i haven

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på en gartner pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit haveprojekt

Beregn prisen her

Drømmer du om en frugthave? Eller måske et par enkelte frugttræer i din nuværende have for at tilføje farve, liv og tekstur i havelandskabet? Du kan finde råd og vejledning her på Gartnerpris.dk

Frugttræer kan være en dejlig tilføjelse til haven, der tiltrækker dyreliv og skaber aktivitet for store og små medlemmer af familien. Frugttræer i haven kan også fungere som et “ekstra spisekammer” - vælger du de rigtige frugttræer kan du fylde kælderen eller skuret med frugt nok til hele vinteren.

Har man tid og tålmodighed, kan træerne endda tage rollen som rumdelere og skulpturer i haven - planter man et frugttræ som espalier, sparer man plads samtidig med at skabe en naturlig afskærmning eller opdeling af haven.

Plantning af frugttræer

Der findes mange sorter af æbletræer, kirsebærtræer og andre frugtræer. Når man vælger et frugttræ, vælger man ofte ud fra følgende faktorer:

  • Smag: Mange vælger naturligvis deres yndlingsfrugt, når de skal vælge frugttræer til haven. Men selv hvis man elsker æbler, er der stor forskel på sødme, konsistens og overordnet smag, så det kan være nyttigt at prøve nogle sorter, før man vælger et træ.
  • Udseende: Frugttræet bør passe til havens overordnede udseende. Visse træer bliver høj og slanke, andre bliver knap så høje, men fyldige.
  • Træets behov for pleje: Nogle ønsker et vedligeholdelsesfrit træ, mens andre gerne vil passe og pleje et træ - husk at plantning af et frugttræ handler om mere end at grave et hul og nedsætte et træ.
  • Størrelse: Frugttræet skal naturligvis passe i størrelse til haven - det er en skam at blive nødt til at beskære et træ, fordi det har bredt sig ind til naboen.

Som ved alle andre typer træer bør man have et godt indblik i jordbundsforhold og den bedste placering i haven for at sikre den bedste trivsel i fremtiden.

Du kan læse mere om plantning af træer her.

Frugtræer som espalier

Et espalier er et træ, der er “formet”, så det får en to-dimensionel form. Et espalier er ideelt, hvis man ønsker et meget dekorativt element i haven, hvis man har begrænset plads i haven, eller hvis man ønsker at opdele haven på en original og skulpturel måde.

Ofte etablerer man et espalier op af en væg - gerne en væg hvor der er stor tilførsel af sollys det meste af dagen, og hvor muren kan holde på varmen i de mørkere timer. På den måde får man mest ud af dagslyset, og det vil være nemmere at få søde, modne frugter ud af frugttræet.

Man laver et espalier ved at beskære og binde frugttræet, så det vokser til i den ønskede form - det er en ældgammel tradition, der oprindeligt stammer fra sydeuropa.

Beregn en pris på plantning af frugttræer her

Er du interesseret i at vide, hvor meget et eller flere nye frugttræer i haven ville koste? Med vores online prisberegner kan du hurtigt og nemt få indblik i prisniveauet for din nye frugthave.

Når du beregner en vejledende pris på en frugthave eller plantningen af frugttræer, vil en af vores kundeservicemedarbejdere som en ekstra gratis service ringe dig op og vejlede dig om dit haveprojekt.

Ønsker du kontakt til en lokal gartner, så vil vores medarbejder desuden gøre sit bedste for at sætte dig i kontakt med en gartner, som vil komme hjem til dig og give dig et tilbud på plantningen af dine frugttræer - helt gratis.

Du kan læse en vejledning til vores prisberegner og vores samlede gratis service til brugerne her.

gartnerpris.dk