Free cookie consent management tool by TermsFeed Indret haven til børn - havedesign til børnefamilier og dagplejer

Indret haven til børnene - havedesign til børnefamilier og dagplejer

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på en gartner pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit haveprojekt

Beregn prisen her

En have indrettes typisk med fokus på skønhed og funktionalitet. En gennemsnitlig have skal gerne være smuk, have plads til sommeraktiviteter som grill og udeliv og gerne være nem at vedligeholde.

Er man børnefamilie eller dagplejer, kan det dog være en god idé at skifte fokuset for haveindretningen over på børnene og deres aktiviteter. Dette kan du få inspiration til her.

Du kan også gribe muligheden for at få indblik i prisniveauet for anlæg af legehaver/naturlegepladser ved at anvende vores prisberegner øverst på siden.

Med prisberegneren kan du beregne en vejledende pris på dit haveprojekt på under to minutter - det er helt gratis og uforpligtende at anvende prisberegneren. Læs her, hvordan du beregner en pris på en legehave.

Eventyr og aktivitet i haven

Når man er børnefamilie, bliver haven ofte til arnestedet for eventyrlige lege - både sommer og vinter.

Vil man sørge for, at børnene får fuld mulighed for at udnytte haven til fulde, så er det vigtigt at skabe aktivitet og oplevelser i haven.

De fleste børn elsker aktiviteter, som de kan deltage i på lige fod som voksne - eksempelvis bærplukning, dyrehold og lignende. Børn elsker også gemmesteder, hvor de kan være alene og i fred for de voksne. Indretter man haven “i børnehøjde” kan man skabe eventyr og aktivitet med ganske få og ikke dyre elementer.

Når de voksne skal indrette en have til børnene, kræver det typisk enten fantasi eller assistance. Føler man sig på bar bund, kan det være en god idé at få hjælp fra en anlægsgartner.

Dagplejens haveindretning

Dagplejen er børnenes hjem væk fra hjemmet. Hvor børnehaver og vuggestuer ofte har store legepladser med masser af redskaber, aktivitet og liv, er det sværere for dagplejer at skabe det samme aktivitetscentrum på et mindre areal og med færre midler.

Men har man fokus på eventyr og aktivitet - og eventuelt hjælp fra en anlægsgartner - kan man for et lavere budget skabe en legehave, der om dagen er et fristed og et aktivitetscentrum for de små, og om aftenen er en hyggelig have for husets beboere.

Til haveindretningen hos en dagpleje kan man blandt andet overveje følgende elementer:

  • En levende pilehytte: Pilehytten flettes af levende pil og bliver til en hule for de små om dagen og et grønt skulpturelt element, når børnene er hentet og legetøjet pakket væk.
  • En bålplads: En bålplads giver mulighed for hyggelige aktiviteter både om sommeren og vinteren - og både om dagen og aftenen. Bålpladser, når de anlægges rigtigt, kan fungere som udekøkkener og samlingssteder i haven.
  • Indhegninger til kaniner, høns eller lignende: Det er helt muligt at have dyr i haven - selv i små haver. Pasningen af dyr er både afvekslende og udviklende for børn i alle aldre.
  • Snoede stier, gemmesteder og vandelementer: Når man indretter en have til leg, kan det være nyttigt at overveje haven fra et barns perspektiv. Tænk gerne indretningselementer ind i haveplanen, der kan blive til et element i selve legen.
  • Frugttræer og bærbuske: Pluk og spis havens frugter sammen med børnene om efteråret - det skaber aktivitet, glæde og glade forældre.

Indretter man en dagplejes have med tanke på leg og aktivitet, skaber man ikke alene grobund for en god og spændende hverdag for store og små - man gør også et fremragende og indbydende indtryk, når nye forældre kommer for at besøge dagplejen.

Få et gratis møde med en anlægsgartner om indretningen af en legehave

Når man beregner en pris på anlægget af en legehave med vores online prisberegner, tilbyder vi som en ekstra gratis service at arrangere et gratis og uforpligtende møde med en anlægsgartner.

Mødet vil finde sted på din adresse, og du vil få muligheden for at få kyndig råd og vejledning, svar på dine spørgsmål og en endelig pris/et tilbud på dit haveprojekt.

Efter dit møde, er du på ingen måde forpligtet til at tage imod anlægsgartnerens tilbud.

Du får dit gratis møde ved at indtaste dine kontaktoplysninger i prisberegneren - herefter vil en af vores medarbejdere ringe dig op, og sammen fastsætter I tidspunktet for mødet.

Læs en vejledning til prisberegneren og vores samlede service her.

gartnerpris.dk