Free cookie consent management tool by TermsFeed Sådan laver du en haveplan | Find en vejledning her

Haveplan - planlæg før du planter

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på en gartner pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit haveprojekt

Beregn prisen her

En haveplan er en detaljeret tegning over din have set fra fugleperspektiv. Når du udarbejder en haveplan, får du muligheden for at prøve forskellige løsninger af, før du begynder at grave. Du kan på en nem og enkel måde lege med placeringer, plantetyper, farver og teksturer.

En god haveplan sparer desuden tid, når arbejdet skal udføres. Du vil have en klar plan at holde dig til og muligheden for at anvende din tid og energi på den bedste måde.

Med en haveplan vil du eksempelvis have et klart overblik over, hvilke planter der skal købes, så du slipper for at køre frem og tilbage til havecentret eller planteskolen. Med en god haveplan vil du desuden have muligheden for at få overstået al gravearbejdet på samme tid, da du allerede har bestemt, hvor alle planter skal placeres.

Hvem kan lave en haveplan

Du kan vælge at lave en haveplan selv, eller du kan udarbejde en haveplanen i fællesskab med en anlægsgartner.

Fordelene ved at lave en haveplan selv er selvfølgelig, at du sparer penge, men visse vil også kunne se en fordel i at kunne tage lang tid om planlægning, research og tilegnelse af viden.

Visse personer vil dog have sværere ved opgaven, da en god haveplan kræver et godt kendskab til planter og planters trivsel.

Hvis man får udarbejdet en haveplan i samarbejde med en anlægsgartner, “låner” man gartnerens ekspertise, viden og erfaringsniveau, og resultatet bliver ofte en helt særlig og personligt indrettet have.

Sådan laves en haveplan

En haveplan kan udarbejdes ved hjælp af blyant og papir. Dog vil det være en fordel, hvis man vælger denne enkle løsning, at have farveblyanter til rådighed.

En professionelt udarbejdet haveplan er ofte mere detaljeret og præcis.

En god haveplan bør have de rette proportioner - det er knap så vigtigt, hvor stor en haveplan er, det er mere vigtigt at forholdene i haveplanen passer til de virkelige forhold. Her kan det være en fordel at måle haven op, så der er vished.

Endnu en lavteknologisk løsning kunne være at klippe modeller ud, så man kan lege med selve indretningen. Hvis du eksempelvis ved, at du gerne vil have plantet et lærketræ og et birketræ samt etableret en havedam, kan du prøve løsninger af ved at have tegninger/modeller at rykke rundt med. Derudover kan du lege med farvesammensætninger og teksturer.

Få en anlægsgartner til at hjælpe med indretningen af din have

Vil du gerne være sikker på, at din have bliver sund, velanlagt og præcist, som du gerne vil have den? Så kan det være en god idé at få hjælp af en anlægsgartner.

Når du beregner en vejledende pris på et haveanlæg med vores prisberegner, tilbyder vi som en gratis service til vores brugere at arrangere et gratis møde med en anlægsgartner, hvor du kan få vished over prisniveauet for din havedrøm, vejledning og svar på alle dine spørgsmål.

Læs mere om vore gratis online og offline service her.

gartnerpris.dk